ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
وعده افطار و شام باید به گونهای تنظیم باشد که میوه و سبزیجات به اندازه کافی مصرف شود.
یک متخصص تغذیه گفت: افراط در مصرف مواد غذایی در سحر و افطار ماه رمضان موجب افزایش چربی و قند خون میشود.
دکتر محمد جواد حسینزاده درباره تغذیه صحیح ماه مبارک رمضان اظهار کرد: امساک در خوردن یکی از اصول ماه رمضان است. این در حالی است که برخی افراد برای جبران گرسنگی خود در این ماه در خوردن غذا افراط میکنند که این کار عوارضی را به همراه دارد.
وی افزود: با یک برنامه غذایی درست میتوان نیاز بدن به موادی چون کربوهیدراتها، ویتامینها، پروتیینها، چربیها و مواد معدنی را در ماه رمضان برطرف کرد. بنابراین وعده سحری باید مصرف شود چون با توجه به طولانی بودن روزها افرادی که به هر علتی سحری نمیخورند با مشکلاتی مواجه میشود.
به گزارش ایسنا، این متخصص تغذیه با اشاره به علت سحری نخوردن برخی افراد گفت: این اشخاص به علت مصرف نادرست مواد غذایی در این وعده در اوقاتی مانند وسط روز احساس ناراحتی گوارشی میکنند و دچار گرسنگی کاذب میشوند بنابراین ترجیح میدهند سحری مصرف نکنند. این در حالیست که نخوردن غذا در این وعده با ایجاد عوارضی به خصوص برای گروههای ویژه سنی نوجوانان و سالمندان همراه خواهد بود.
وی توصیه کرد: با توجه به گرمای هوا، بدن در طول روز مقداری آب را به همراه املاحی مانند سدیم از دست میدهد بنابراین افراد برای فعالیت در این شرایط لازم است مواد پروتینی و کربوهیدارتها را در هنگام سحر مصرف کنند. به عنوان مثال برنج و خورشت را میتوان در این وعده غذایی خورد چرا که این مواد میتوانند حاوی میزان مناسبی از ترکیباتی چون پروتئین و چربی باشند. در این شرایط به علت طولانیتر بودن عبور مواد غذایی حاوی پروتئین از معده، روزههداران کمتر احساس گرسنگی میکنند.
این متخصص تغذیه اضافه کرد: افرادی که نخستین سالهای روزهداری را پشت سر میگذارند در صورتی که برای دستگاه گوارش آنها مضر نباشد میتوانند برای جلوگیری از گرسنگی زودهنگام موادی مانند شیر و تخممرغ را در وعده سحری مصرف کنند.
وی با اشاره به قندهای ساده گفت: استفاده زیاد از قندهای ساده در سحری باعث میشود که قند خون افزایش یابد. همین امر ترشح انسولین را در پی دارد و در نتیجه افراد به ویژه روزهداران نوجوان احساس گرسنگی میکنند.
این متخصص تغذیه با تاکید بر استفاده از میوه و سبزی در وعده سحر گفت: این مواد غذایی حاوی فیبر هستند بنابراین روند عبور آنها از دستگاه گوارش کندتر است در نتیجه احساس گرسنگی را کاهش میدهند. از سوی دیگر، موجب جذب تدریجی قند به خون میشود علاوه بر آن آب داخل مواد حاوی فیبر در طول روز جذب بدن میشود بنابراین افراد میتوانند با توجه به وضعیت گوارشی خود هنگام سحر مواد غذایی مانند میوه بخورند.
حسین زاده درباره تغذیه درست هنگام افطار اظهار کرد: یک غذای ساده مانند یک یا دو خرما با یک فنجان آب ولرم یا در صورت امکان شیر نیم گرم یا مقدار مختصری نان و پنیر میتوان به عنوان افطاری خورد و پس از یک ساعت که دستگاه گوارش به حالت عادی خود بازگشت، شام مصرف کرد.
وی افزود: هنگام افطار نباید در استفاده از قندهای ساده مانند برخی شیرینیها و زولبیا و بامیه افراط کرد، چون باعث ترشح انسولین میشود. از سوی دیگر، غذای وعده شام نباید دیرهضم باشد.
این متخصص تغذیه در پاسخ به این که آیا وعده صبحانه را میتوان در هنگام افطار مصرف کرد، گفت: افطاری بهتر است مختصر باشد و صبحانه را کامل نخوریم. از سوی دیگر با توجه به آن که توصیه میشود بین خوردن وعده اصلی با خواب دو ساعت فاصله باشد در مناطقی از کشور که دیرتر هوا تاریک میشود میتوان افطاری و شام را پشت سر هم خورد.
حسین زاده در پایان تاکید کرد: وعده افطار و شام باید به گونهای تنظیم باشد که میوه و سبزیجات به اندازه کافی مصرف شود چون آنها حاوی بسیاری از املاح و ویتامینها هستند بنابراین بهتر است پس از مصرف شام تا قبل از خواب میوه خورد.